Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

Az 1970-es évek második felétől szövetkezetünk ipari ágazata beszállítója volt az akkori legnagyobb hazai háztartás-vegyipari vállalatnak, a Caolának. Feladatunk volt a kozmetikai és tisztítószerek kiszerelése hozott csomagoló anyagokból. Pár év múlva érlelődött a gondolat, hogy mi magunk gyártsunk ezekhez a csomagolásokhoz flakonokat, palackokat, kannákat. 

1986 tavaszán néhányan gépészek elkezdtük képezni magunkat, tanulni a műanyagos szakmát. Az első extrúziós flakonfúvó gépek az év végén meg is érkeztek, és lehetőségünk volt a külföldi, olasz beüzemelő szakemberektől is tanulni. Éreztük, hogy mind vevőink igénye, mind személyes motivációnk, a fejlődésre ösztökél bennünket. Így gépparkunkat rövidesen flakonfúvó géppel és egy új terület megismerésével, a fröccsentéssel kívántuk bővíteni. Ezzel a tudással és több éves tapasztalattal alapítottuk meg 1992-ben a Frige-plaszt KFT-t, amely 100%-ban magán és magyar tulajdonú vállalkozás.

Cégünk immár több mint negyed évszázada törekszik arra, hogy vevőink igényeit maximálisan kielégítse, elképzeléseiket a lehető leggyorsabban és legmagasabb színvonalon megvalósítsa. Vállalkozásunk fő missziója az innováció, valamint a megbízhatóság. Mindez valósuljon meg a minőség és a szállítási határidők pontos betartásával. 

Mindig is törekedtünk cégünk és kollégáink fejlesztésére. Így a kezdetben extrúziós fúvás és műanyag fröccsentés mellett meghonosítottuk a flakonok automatikus UV szitázását, majd egy másik műanyagos területre lépve PET nyújtva fúvó gépekkel is bővítettük gépparkunkat. Kollégáink 2006-ban szakmai úton Kínában részt vettek egyik új gépünk beüzemelésén is.

Cégünk már megalakulása óta különös figyelmet fordít a szállításra és logisztikára, amihez rendelkezésre áll egy 46 m3-es  és egy 15 m3-es szállító jármű, amivel a gyors, pontos kiszállítást igyekszünk a lehető leggyorsabban és legrugalmasabban megoldani.

Vevőink igényeihez igazodva rugalmasan és gyorsan tudunk reagálni az új kihívásokra, legyen az egy új szerszám elkészítése vagy egy már meglévő átalakítása. Partnereink közt tudhatjuk, immár közel 20 éve egy olyan műanyagipari szerszámokat gyártó céget, amely a mai kornak megfelelő technológiával rendelkezik és néhány hetes átfutással képes megalkotni a kívánt terméket. Saját gépi forgácsoló részleggel is rendelkezünk, így képesek vagyunk kisebb átalakításokra (pl. menetes nyakbetétek) pár napos határidővel.

Reméljük, hogy több éves műanyagiparban megszerzett szakmai tapasztalatunkkal és tudásunkkal a jövőben az Ön segítségére is lehetünk, és meglévő ügyfeleinkhez hasonlóan, Önnek is a lehető legmagasabb színvonalon tudjuk majd kínálni a Frige-plaszt Kft. termékeit és szolgáltatásait.

 

Üdvözlettel: Friedreich Béla ügyvezető igazgató