Tervezés és alkotás
89
Kreatívitás és hasznosság
7
Színek és formák
6
89
7
6

Innovációs technológiai fejlesztés a FRIGE-PLASZT KFT-nél

 
A kedvezményezett neve: FRIGE-plaszt Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
 
A projekt címe: Innovációs technológia fejlesztés a FRIGE-PLASZT KFT-nél
 
A szerződött támogatás összege: 12.354.518 Ft
 
A támogatás mértéke (%-ban): 50%
 
A projekt tartalmának bemutatása: Cégünk egyik fő profilja az extrúziós fúvás. A beszerezni kívánt flakonfúvógép a meglévő gépparkunknál újabb, magasabb technológiai és műszaki színvonalat jelent. Ehhez a fajta műanyag feldolgozási eljáráshoz szükség van folyadékhűtésre mind a gép egyes részegységinél, hidraulikus rendszereinél, mind a termék formáját meghatározó szerszámtestnél. A hűtés mellett ennek az eljárásnak fontos eleme a sűrített levegő amely a termék kialakításában játszik fontos szerepet. Ezen 3 területen szeretnék technológiai előrelépést elérni.
 
Az extrúziós flakonfúvó gép:         
  • 100 pontos falvastagszabályzóval rendelkezik, amely lehetővé teszi az alapanyag és energia felhasználás gazdaságosabbá tételét, csökkentését, a minőség javítását.
  • Jelzőcsíkhúzóval is felszerelt, amivel eddig nem rendelkeztünk, ez lehetővé teszi a csomagolóanyagokon szintjelző csík elkészítését. Ezen lehetőség hiánya miatt több megrendeléstől is elestünk.
  •  Meglévő 28 éves gépünk energiaigénye 68,6 kWh ezzel szemben a beszerezni kívánt gépé 32,5 kWh.
  • Adaptált automatikus hőmérséklet szabályozóval és Mitsubishi PLC vezérlővel valamint Taiwan Hitech érintő képernyővel felszerelt, ezáltal biztosítható a technológiai értékek pontos tartása, és a termék állandó minősége.
  • Ezek által szélesedik termékpalettánk és új piacokat szerezhetünk, amely segíti a munkahelyek megtartását.
Folyadékhűtő:          
  • A beszerzésre kerülő új berendezéssel biztosítani tudjuk a kapacitás növekedése miatt megnövekedett hűtővíz igényünket, változatlan energiafelhasználás, és kisebb zajterhelés mellett.
  • Meglévő berendezésünknél újabb, környezetkímélőbb hűtőközeget használ.
Kompresszor: 
  • A beszerzésre kerülő új berendezéssel biztosítani tudjuk a kapacitás növekedése miatt megnövekedett sűrített levegő igényünket, változatlan energiafelhasználás, és kisebb zajterhelés mellett.
  • Eddigi berendezésünk mellett különálló hűtve szárítót is kellett használnunk a fúvólevegő jó minőségének eléréséhez. Erre az új berendezésnél már nincs szükség mivel az, az új kompresszorral egybeépítésre került. Ezáltal a meghibásodások előfordulása és az energiafelhasználás is csökken.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.08.31.
 
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00674

FRIGE-plaszt Kft, Zalaegerszeg - Műanyag flakonok, palackok és kupakok gyártása

 

Kapcsolat:

Telefonszámunk:
+36-30/497-0027
és
+36-92/348-038

E-mail címünk:
frige93@gmail.com

 
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.